Hoe speel je goeie DJ-sets? Door de juiste nummers te spelen. Maar hoe speel je fantastische DJ-sets? Door de liedjes niet lang te laten doorspelen en de platen op het juiste moment in elkaar te laten overvloeien. Vroeger moest een DJ elke plaat van buiten kennen. Vandaag de dag kan je bij de voorbereiding ‘cue-points’ of geheugensteuntjes plaatsen om dit iets gemakkelijker te maken.

Dus elke keer dat ik nieuwe muziek heb of de playlist voor jouw feest voorbereid zorg ik er voor dat elk liedje van dergelijke cue-points voorzien is. Zo roept er niemand “Zet die ploat af!”.

Traktor "Preparation" scherm.
In Traktor Pro heb je nu de voorbereidingsschermindeling. Elk nummer wordt afzonderlijk geanalyseerd en voorzien van een “beatgrid” en “cue-points”.

Sommigen vinden dat een DJ het allemaal nog steeds op de ouderwetse manier moet doen om een ‘echte DJ’ te zijn. Ik ben van mening dat je als DJ nieuwe technologie mag omarmen om beter op het publiek in te spelen.

Maar om die oldschool DJ’s tevreden te stellen: ik heb indertijd nog ouderwets leren draaien met platenspelers. ? Misschien plaats ik ooit wel eens een vinyl-only set, wie weet?!


0 reacties

Laat een berichtje achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.